Опубліковано

Чому ми готуємо на оливковій олії

заказать еду львов

Такий зручний сервіс як їжа в коробках, Львів, в особі його жителів і гостей, вже оцінив по достоїнству. Наша якісна і смачна їжа приготовлена ​​з натуральних продуктів з любов’ю і увагою до дрібниць і завжди ефектно оформлена. І звичайно, ми обожнюємо використовувати при готуванні оливкову олію, яка давно вже стала в усьому світі невід’ємною частиною здорового харчування.

Жителі багатьох країн, які знають толк у в смачній і корисної їжі, вживають оливкову олію постійно. В Італії, Іспанії, Греції та Туреччині цей продукт користується величезним попитом і багато національних страв цих країн неможливо уявити без масла, отриманого з оливок.

їжа в коробках Львів

Оливкова олія: корисно і смачно

Користь оливкової олії була високо оцінена ще в давнину. Сьогодні, коли наука дає можливість дізнатися максимум інформації про продукти, ми точно можемо сказати, що цей продукт насичений вітамінами A, D, E і K, а також мононенасичені жирні кислоти.

Одним з найважливіших компонентів вважається олеїнова кислота, яка регулює вміст холестерину в крові. Оливкова олія сприяє зміцненню кісток, м’язів і зв’язок, поліпшенню травлення, оздоровлення шкіри і волосся. Регулярне її вживання значно знижує ризик появи хвороби Альцгеймера, знижує ймовірність діабету, інсультів і онкологічних захворювань.

їжа в коробках Львів

Найкращим сортом оливкової олії вважається нерафінована оливкова олія класу екстра, найбільш багата на вітаміни і антиоксиданти. Iї можна назвати 100% «соком» з оливок найвищої якості. Не дарма саме це масло входить в знамениту Середземноморську дієту, визнану ЮНЕСКО нематеріальною культурною спадщиною.

Як вживати оливкове масло

Зрозуміло, навіть оливкова олія має вживатися в міру. Для дорослої людини її оптимальна денна норма становить дві столові ложки. Найпростіше заправити оливковою олією салат. Продукт добре поєднується з сирими і вареними овочами, фруктами, м’ясом і рибою.

Досвідчені кулінари спочатку заправляють блюдо оливковою олією, а лише потім додають оцет або лимонний сік. Масло захищає продукти від передчасного старіння, утворюючи на поверхні тонку плівку. Це допомагає також зберегти привабливість багатьох продуктів, які швидко втрачають зовнішній вигляд. Для термообробки воно також підходить ідеально – оптимальною температурою, що дозволяє максимально розкрити смак масла, можна вважати діапазон від 130 до 180 ° С. Вище 190ºC його нагрівати не варто, так як при цій температурі продукт починає втрачати свої корисні властивості.

їжа в коробках Львів

Оливкова олія має важливу властивість – вона майже не проникає всередину продуктів, не додаючи їм жирності. При смаженні вона створює на поверхні апетитну рум’яну корочку, а корисні властивості продуктів не губляться. Важливо і те, що при нагріванні масло з оливок сильно розширюється, що робить його дуже економним. Наша їжа в коробках, яку Львів уже встиг оцінити, приготовлена ​​з використанням кращих сортів оливкової олії відомих виробників з Іспанії та Італії.