Опубліковано

Чому зефір складається з двох половинок

заказать зефир

Всі ми з дитинства звикли до того, що зефір складається з двох половинок, склеєних між собою. Рідко у кого виникає питання – чому класичний зефір виглядає саме так, але нам стало цікаво. Виявляється, що колись давно цей улюблений багатьма десерт подавався поштучно. Але у таких окремих зефірок був серйозний мінус, пов’язаний з технологією виробництва.

Фруктово-яєчна суміш при приготуванні зефіру викладалася для сушки на деко і ставилася в піч. При цьому ласощі підсихали дуже нерівномірно – поверхня активно втрачала вологу, а денце навпаки, залишалося вологим і липким. При укладанні в коробку зефір міцно приклеювався до пергаменту, яким вистилали дно упаковки, що було не зовсім зручно і ще менше естетично.

замовити зефір в Україні

Щоб вирішити цю проблему французькі кондитери придумали просочувати пергамент маслом, щоб зефір до нього не прилипав. Це непогано працювало, але тільки до тих пір, поки солодке частування не почали випускати фабрики в промислових масштабах. Промаслюється сотні листів паперу в день було клопітно і невигідно, тому було придумано просте і витончене рішення – склеювати зефір піддонами перед укладанням в коробку.

Зефір стали випускати подвійним відносно недавно, близько 100 років тому. Але така подача ласощі вважається класичною в усьому світі. Чи не склеюють піддонами тільки зефір з глазур’ю, який, завдяки покриттю, має однорідну Не липнущую поверхню.

«Майстерня їжі Сокуренко» також пропонує замовити у Львові зефір ручної роботи класичної форми. Ми шануємо традиції і наші ласощі не відступають від канонів. Хоча … якщо ви захочете купити зефір окремими розетками, то ми виконаємо ваше бажання! Ми знаємо про зефір абсолютно все і може приготувати його так, що він не буде липнути навіть без покриття шоколадом.