Опубліковано

Помилки при приготуванні зефіру

ошибки при приготовлении зефира

Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Тому. якщо ви вирішили приготувати домашній зефір і ласощі у вас вийшли не зовсім добре – в цьому немає нічого страшного. Зефір – дуже примхлива штука і не завжди все залежить від кулінара. Ми розглянемо найбільш поширені помилки при приготуванні зефіру, а також розкриємо декілька секретів його приготування.

помилки при приготуванні зефіру

Зефір розпливається і не тримає форму

З цією проблемою господині стикаються найчастіше. Найбільш поширена причина, по якій розпливається зефір – це погано збите пюре. Немає єдиного правила для збивання всіх видів сировини, так як вміст пектину в різних фруктах і ягодах відрізняється. Ми пропонуємо вам найбільш просту таблицю вмісту цієї речовини в різних продуктах, а ви, якщо захочете, зможете знайти в мережі більш розгорнуту версію.

Зефір розпливається і не тримає форму

Для ягід і фруктів, в яких пектину мало, рекомендується додавати його додатково, по 1/2 чайної ложки. Це забезпечить вашому пюре хорошу взбиваемости. І ще одне – пюре перед додаванням сиропу має добре триматися на віночку. Якщо цього не відбувається, значить вам варто почати все заново – зефір їз цієї маси гарантовано не вийде.

помилки при приготуванні зефіру

Зефір вийшов вологий всередині

Якщо ваш зефір мокрий всередині і не пружинить, то слід розглянути наступні помилки при приготуванні зефіру:

  • Ваш агар низької якості;
  • Не витримана оптимальна температура сиропу.

Завжди слід пам’ятати, що від агару залежить дуже багато чого. Якщо ви хочете навчитися робити хороший домашній зефір, в Україні краще купувати цей продукт не в супермаркетах, а на вагу в спеціалізованих кондитерських магазинах або на сайтах з хорошими відгуками. Що стосується температури сиропу, то вона повинна бути приблизно 100 градусів Цельсія.

зефір

Секрети гарного домашнього зефіру

Досвідчені майстри знають, що судити про зефір відразу після його приготування не варто. Для того, щоб придбати всі свої цінні якості, ласощі мали б не менше 5 годин відстоятися при кімнатній температурі. Найкраще витримати його близько доби – тоді він покриється тонкою скоринкою і буде більш стабільним і придатним до транспортування.

Зберігання зефіру повинно відбуватися в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Найкраще, якщо продукт буде знаходитися не на відкритому блюді, а в картонній упаковці. Саме в таких коробках пропонує купити зефір ручного приготування в Україні “Майстерня їжі Сокуренко”. Ми довго експериментували з тарою, поки не знайшли оптимальний з точки зору естетики і практичності варіант.

помилки при приготуванні зефіру

За правильних умов зберігання домашній зефір без проблем лежить 10-14 днів, не втрачаючи своїх смакових якостей і привабливості. Якщо ви все-таки не ризикуєте самостійно готувати солодощі, то можете замовити натуральний зефір ручного приготування на нашому сайті.