Опубліковано

Що таке хумус і чому його люблять у Львові

заказать еду львов

Якщо ви бували хоч раз на Близькому Сході, то що таке хумус вам напевно розповідати не потрібно. Там ця закуска настільки популярна, що навряд чи можна уникнути спокуси спробувати її хоча б один раз. З кожним роком це поживна і корисна страва завойовує все більше прихильників в різних куточках планети. Солідний набір вітамінів і мікроелементів, а також відсутність холестерину, зробили хумус невід’ємною частиною раціону мільйонів людей, що піклуються про своє здоров’я.


Готують хумус з нуту, який іноді називають турецьким горохом. Але паста з нуту – це всього лише основа, в яку додаються такі інгредієнти як часник, кунжутна паста, сік лимона, оливкова олія і паприка. А взагалі, рецептів хумус не злічити і в нього додають все що завгодно, починаючи від моркви та гарбуза, закінчуючи шоколадом. Але ми з вами не будемо розглядати ці варіанти, так як описуємо безсмертну класику, відому людям не одну тисячу років.

У 100 грамах цього унікального продукту міститься 9,5 гр білка, 22 гр вуглеців, 19,9 гр жирів, при цьому калорійність страви становить 300 ккал. У хумус знаходиться значний набір вітамінів групи В, а також вітаміни С і PP. З мікроелементів в закусці є селен, мідь, залізо, марганець, натрій, кальцій і магній.

Що таке хумус

Хумус обожнюють вегетаріанці, тому що міститься в ньому рослинний білок не поступається за своєю поживністю тварині. При цьому в продукті досить багато клітковини, яка позитивно впливає на травлення. Вчені визначили, що регулярне вживання в їжу хумус також покращує стан шкіри і волосся, активізує роботу мозку і покращує самопочуття. Крім цієї речовини, що містяться в закусці, знижують рівень холестерину в крові і допомагає організму швидше вивести токсини.

 

Замовити хумус у Львові в “Майстерні їжі Сокуренко” – це відмінна ідея для тих, хто хоче отримати смачне, калорійне і безпечне для здоров’я блюдо. Ми відмінно знаємо що таке хумус в його класичній інтерпретації і готуємо його за старовинними, перевіреними рецептами. У Львові хумус цінується не тільки через його смакових якостей і користі. Це відмінна їжа для туриста, так як його легко взяти з собою в дорогу і його можна їсти з чіпсами і навіть крекерами. Але самим ідеальним доповненням до хумус стануть маца, лаваш або традиційна арабська коржик пита, які дозволять по-справжньому відчути смак близькосхідного страви.