Опубліковано

Українські вареники: традиційне блюдо, яке люблять усі

Замовити вареники у Львові

Сьогодні замовити вареники у Львові зовсім нескладно – попит на цю найпопулярнішу страву української кухні народжує масу пропозицій. Ми пишаємося тим, що вареники люблять у всьому світі і вважаємо їх нашій традиційною стравою, але це не зовсім так. В Україну вони прийшли з Туреччини, де називалися дюш-вар. Це були пиріжки з простого прісного тіста з різними начинками, які було прийнято не смажити, а відварювати.

В Україні дюш-вар привезли зі своїх турецьких походів разом з дружинами-туркенями запорізькі козаки і поступово незвичне нашому слуху назва змінилася на “варанікі”, а пізніше стало звучати як “вареники”. Метод приготування цієї страви – варіння, тільки сприяло закріпленню нового кулінарного терміну.

Тісто для вареників завжди використовували один і той же, а ось варіантів начинки було сила-силенна. Сьогодні замовити домашні вареники Львів можна з картоплею, капустою, сиром, вишнями, цибулею, маком і навіть з сухофруктами. Цікаво те, що в різних регіонах України готували домашні вареники по-різному.

Замовити вареники Львiв

Чернігівщина і Полтавщина воліли це блюдо з особливою, борошняний і дуже жирної начинкою. Для її приготування смажили сало до отримання твердих шкварок, а в процесі смаження в розтоплений свинячий жир потроху додавали борошно. Виходила незвичайна і дуже смачна маса, яку і використовували як начинку. Таке блюдо іноді називали “вареники з піском”, так як вони тріщали на зубах.

На Харківщині воліли так звані “ситні вареники” з начинкою з гороху, квасолі і капусти. Західна Україна традиційно називала цю страву “вареними пирогами”, але при цьому рецептура приготування не відрізнялася від тієї, що була прийнята в центральній частині України.

 

Замовити вареники у Львові

Тісто для українських вареників вже кілька століть роблять з пшеничного, житнього або гречаного борошна. А ось предок цієї страви, дюш-вар, готувався з тіста, замішаного на кислому молоці. Страви, схожі на українські вареники є в багатьох країнах світу. В Італії це равіолі, в Грузії хінкалі, в Монголії манти, а в Китаї – дімсами.

Замовити вареники у Львові ви можете в “Майстерні їжі Сокуренко”, де вам запропонують великий вибір рецептів на будь-який смак. Ми готуємо тільки з добірних натуральних продуктів, що не містять консерванти і смакові добавки. Спробуйте наші справжні українські вареники і переконайтеся, що у Львові ніхто не готує їх краще! Ми пропонуємо купити домашні вареники з доставкою за цінами, які вас приємно здивують.

Джерело